Давайте уявимо ситуацію, нібито ви вже купили контактні лінзи вашої мрії, тримайте їх у руках і усвідомлюєте, що вони дійсно можуть змінити ваше життя на краще, адже страх здаватися «очкариком» вже позаду, страх втратити або розламати окуляри теж, але коли ми приступаємо до найважливішого етапу нашого першого досвіду з контактними лінзами виникає питання: «як вставляти лінзи в очі?»

У когось з нас, припустимо, дуже чутливі очі і, в такому разі, неприємно «впускати» що-небудь в своє око. У когось боязнь подряпати очне яблуко стороннім предметом, та й взагалі, можна перераховувати ще дуже багато різноманітних причин, за якими з першого разу надіти лінзи навряд чи вийде. Справа в тому, що при покупці ваших перших контактних лінз бажано проконсультуватися з Вашим лікарем офтальмологом, який не тільки порадить вам лінзи, що не зашкодять Вашому зору, а навпаки, будуть коригувати, але і покажуть, як правильно одягати лінзи.

Існує кілька секретів, завдяки яким Ви як мінімум будете відчувати себе більш впевненими.

Основні правила надягання контактних лінз

1. Перед тим, як вставляти лінзи, ви повинні ретельно промити ваші руки, адже майже всі дії з контактними лінзами Вам доведеться проводити за допомогою Ваших пальчиків.

2. Прополощіть лінзу в розчині, щоб в очі не потрапили бруд і бактерії, адже Ви ж точно хочете добре бачити!

3. Потім потрібно покласти лінзу на подушечку вказівного пальця руки, якою ви пишете. І заспокоїтись, переходячи до самої відповідальної і важливої ​​частини даного списку.

4. Відтягніть нижню повіку середнім пальцем руки, широко розкрийте очей і вставляйте лінзу.

Так само людям часто буває цікаво, яким боком одягати лінзи. Потрібну ви можете визначити за формою лінзи або, наприклад, з написів на ній. Іноді можна розглянути нумерацію чисел або букви. Піднесіть лінзу до світла і переконайтеся, що числа або літери розміщені в правильному порядку. Ну от і все! Сміливо надягайте її!

Як бачите, все не так складно, як здається на перший погляд. Вам всього лише потрібно набратися сміливості і перетерпіти невелику кількість тренувань!