Багато людей, які скаржаться на незадовільний зір, вибирають окуляри тільки через острах і через невміння користуватися контактними лінзами. Найперше питання: як одягнути і як зняти контактні лінзи? Насправді, процедура здається складною лише на початку, а як тільки ви звикнете, процес одягання лінз стане займати всього пару хвилин і без особливих зусиль. Для цього тільки потрібно зробити правильний підбір контактних лінз і навчитися правильно одягати їх.

Як одягати контактні лінзи

Для початку потрібно обов'язково вимити руки, бажано використовувати засіб вже випробуваний Вами, або ж звичайне дитяче мило, щоб не викликати подразнення. Після протріть руки насухо, тільки обов'язково перевірте,  щоб упевнитися у відсутності ворсинок, пилу або сторонніх предметів. Одягати лінзи краще перед дзеркалом, щоб ви могли себе бачити і контролювати всі дії. Щоб витягнути лінзу з блістера, скористайтеся пінцетом. Коли дістали лінзу, покладіть її на вказівний палець правої руки і обов'язково перевірте на наявність дефектів. Щоб розмістити лінзу на рогівку спочатку відтягніть лівою рукою верхню повіку.  Далі середнім пальцем правої руки відтягніть нижню повіку і вказівним розмістіть лінзу на око. Після правильного розміщення приберіть палець і опустіть очі вниз. Закрийте очі, моргніть, переконайтеся у відсутності дискомфорту і починайте одягати ліву лінзу.

Також необхідно знати, як зняти контактні лінзи. Для цього знову станьте перед дзеркалом і вказівним пальцем посуньте лінзу на склеру і обережно заберіть. Важливо знати, що знімаємо лінзу першою ту, яку і одягали першою.

Носіння контактних лінз

Виробники контактних лінз намагаються зробити все можливе, щоб носіння лінз ставало зручним і результативним. Найголовніше правило - вибирати лінзи, які вам підходять. Якщо відчуваєте якийсь  дискомфорт, потрібно відразу зняти лінзи. Дуже важливо ще й вміти зберігати лінзи. Промиваються вони в спеціальному розчині, користуватися одним розчином два рази не можна. Зберігаються лінзи в індивідуальних контейнерах, промивати які водою з під крана заборонено. Раз в тиждень лінзи потрібно очищати від білкових відкладень. Для цього необхідні ферментні таблетки, які поміщаються в розчин.

Якщо ви точно вирішили придбати контактні лінзи, але у вас недостатньо часу, існують різні інтернет-магазини контактних лінз. Ви можете замовити різноманітні засоби контактної корекції в интернет-магазині Кіевлінза. Нехай ваш зір стає тільки краще!