Як вибирати розчин для контактних лінз

Контактні лінзи дуже щільно контактують з нашими очима, тому вони вимагають серйозного догляду і постійної дезінфекції, інакше Ви ризикуєте викликати запалення або заразити очі якоюсь інфекцією. Для запобігання таких неприємних наслідків потрібно регулярно промивати лінзи спеціальним розчином.

Протягом дня на лінзі збираються залишки жирів та білків, а так само частинки пилу і різні мікроорганізми, тому засоби контактної корекції вимагають постійного догляду, зволоження і дезінфекції.

В основі розчинів лежить вода і сіль, вони очищають поверхню лінзи від забруднень і відкладень. Після процедури лінза залишається чистою і вологою протягом усього дня, що дозволяє не втомлюватися очам до самого вечора.

Види засобів для догляду за лінзами.

Якщо Ви не так давно стали носити контактні лінзи і не знаєте який же вибрати розчин для догляду за ними, ми Вам допоможемо. Сучасні засоби догляду за контактними лінзами поділяють на багатофункціональні (універсальні) розчини і засоби по глибокому очищенню лінз, більш відомі як пероксидні системи. Перші більш універсальні, служать для очищення, дезінфекції, промивання і зберігання лінз. Але якщо Ваші очі дуже чутливі, то пероксидний розчин підійде краще.

Пероксидні розчини є ідеальним варіантом для уникнення алергічної реакції або дискомфорту. У цих розчинах використовується перекис водню, але після промивання перекису на лінзах не залишиться, так що Ваші очі в безпеці!

Що краще: багатофункціональні або пероксидні розчини?

На відміну від багатофункціональних, пероксидні системи не містять консервантів, гарантують ефективну дезінфекцію, продовжують час експлуатації контактних лінз, виключають алергічні реакції.
Якщо у Вас кольорові лінзи, то пероксидні розчини не підійдуть, потрібно брати багатофункціональні. Багато користувачів вважають, що універсальні розчини для лінз простіше у використанні, так як пероксидні вимагають проводити процедуру нейтралізації перекису водню (а це не менше 6-ти годин), що може викликати незручності, наприклад в дорозі.

Рекомендації до використання розчинів для очищення лінз:
- якщо Ви вирішили змінити свій звичний засіб на інший, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем;
- щоб не занести інфекцію в розчин, до шийки флакона краще не торкатися;
- не залишайте надовго пляшечку відкритою, після використання закривайте її кришкою;
- радимо звертати увагу на дату закінчення терміну придатності і не користуватися засобом після прострочення;
- обробкою лінз варто займатися відразу після їх зняття, а не безпосередньо перед надяганням;
- контейнери теж вимагають обробки, для цього можна використовувати той же розчин не рідше ніж один раз на день;
- категорично забороняється використовувати для промивання лінз проточну або будь-яку іншу воду, це може викликати виникнення безлічі інфекцій;
- не можна двічі використовувати одну порцію розчину. Для більш ефективної дезінфекції можна залишити лінзи в розчині на ніч.

Не варто забувати, що при виборі розчину варто обов'язково проконсультуватися з лікарем і врахувати тип Ваших контактних лінз. Відзначимо, що в інтернет-магазині Київлінза працюють фахівці, які допоможуть Вам вибрати правильний розчин. Вдалих покупок!