Сидячий спосіб життя, постійна робота за комп'ютером, втома, неготовність піклуватися про себе впливає на здоров'я людини. Одним з перших страждає зір. Буває, настає момент, коли вже не можеш прочитати рекламний напис через дорогу, очі постійно втомлюються, зображення розпливається. Саме в цей момент  пора задуматися про корекцію зору. Більшість людей дуже бояться підтвердити для початку самому собі, що потрібно звернутися до лікаря. Звичайно, деяких лякає, що поганий зір, це в першу чергу ознака старості, а так не хочеться садити себе на лаву запасних. Так і не потрібно! Коли ви дбаєте про своє здоров'я, це ні в якому разі не ознака старості.  Навпаки, ознака великої мудрості і не байдужості до самого себе.

Другий факт, який лякає, це страх носити окуляри. Так, напевно, саме цим предметом потрібно лякати дітей, а не вигаданими казковими персонажами. Яку картинку ми бачимо перед собою в даний момент?  Краса зіпсована, потрібно возитися з окулярами, я не повноцінний і т.д. Саме в таких ситуаціях варто говорити про контактні лінзи. Якщо вибирати між  контактними лінзами або окулярами, то до лінз відразу на порядок менше претензій.  Їх  ніхто не бачить і зовсім не обов'язково кричати на весь світ, що у вас проблеми із зором, особливо якщо інші цього не помічають.

Переваги та недоліки контактних лінз

Звичайно, перша перевага контактних лінз - їх естетичність і непомітність для оточуючих. Лінзи ніколи не зіпсують ваш образ, а навпаки, зроблять погляд ще більш привабливим. Звичайно, всім відомо, що за допомогою кольорових лінз можна скорегувати колір очей.  Якщо ви все життя мріяли народитися блакитнооким, чому б не спробувати злегка обдурити природу. Далі, якщо говорити про активний спосіб життя, заняття спортом, лінзи не заважають і не створюють додатковий дискомфорт, навіть якщо ви захочете поплавати в басейні. На носіння лінз не впливає погода і пора року, так як, на відміну від окулярів, вони не пітніють. Також лінзи не обмежують поле зору і роблять зображення більш природним.

Якщо говорити про недоліки, по-перше, потрібно навчитися вставляти лінзи в око. Спочатку цей процес може займати досить багато часу. Також лінзи вимагають додаткового догляду, можуть легко загубитися або надірватися. Ще необхідний деякий період звикання до лінз, але все проходить, і якщо порівнювати переваги і недоліки контактних лінз, то плюсів набагато більше, а з часом ви зовсім перестанете помічати їх.

Як вибрати контактні лінзи

Вибираючи контактні лінзи, потрібно відштовхуватися від індивідуальних показників. По-перше, термін носіння контактних лінз. Він може бути як тиждень, так і на місяць або навіть рік. Від терміну залежить і ціна контактних лінз. Дешеві контактні лінзи - одноразові, тобто вимагають щоденної заміни і за ними не потрібен додатковий догляд. Також вибір лінз залежить від режиму носіння. Ви самі вибираєте на день, пару діб або тиждень бажаєте залишати лінзи в очах. Впливає на вибір лінз і ступінь вмісту вологи. Напевно, кожному знайоме словосполучення «сухість в очах» і щоб цього уникнути, врахуйте параметр при виборі лінз.

Звичайно, важливо звертати увагу і на радіус кривизни і діаметр контактних лінз. Для їх визначення краще звернутися до фахівця, але є і стандартні лінзи, але Ви не можете бути впевненими, що вони ідеально підійдуть. Ще один з параметрів, визначення якого неможливо без консультації лікаря, - оптична сила лінзи.  Для її визначення обов'язково потрібно знати свої показники зору.

Якщо ви вже зважилися на купівлю контактних лінз і цілком готові спробувати на собі це диво сучасного життя, наступне питання, яке відразу виникає - де купити контактні лінзи? Сучасний асортимент постійно радує споживачів.  Якщо ви хочете бути впевненим в якості і надійності покупки, зверніться в інтернет-магазин Київлінза і ви здивуєтеся, наскільки легким і безболісним виявиться процес вибору Ваших перших лінз. Будьте здорові!