Катаракта- це дуже поширене захворювання серед людей похилого віку. Але є випадки появи катаракти і в більш молодих людей. Це, перш за все, пов'язано з помутнінням кришталика, що викликає порушення зору. Катаракта зазвичай вражає відразу обидва ока, і її не завжди можна помітити на ранній стадії, тому що зір погіршується повільно і поступово. Найпоширеніша причина появи катаракти - це порушення обміну речовин.  Часто причиною стає спадковість. Ця хвороба небезпечна для очей, і дуже важливо затримати розвиток катаракти. Але як це зробити правильно? Зараз ми постараємося в цьому розібратися.

Якщо у Вас початкова стадія, то варто купити в аптеці очні краплі для замісної терапії. До складу цих крапель повинні входити вітаміни (B2, C, PP), йодистий калій, антиоксиданти, амінокислоти  і багато інших. Це лікування не приведе до розсмоктування наявних помутнінь в кришталику, але й не дасть зору погіршуватися. Також можуть бути призначені краплі, які розсмоктують непрозорі білки. Їх недолік в тому, що вони дуже слабкі і використовуються протягом тривалого періоду. Цей метод лікування призначає лікар тільки після того, як встановив причину появи катаракти.

Так само є народні методи лікування катаракти. Наші бабусі лікували катаракту медом. У меді дуже багато амінокислот і він виступає сильним антиоксидантом. Даний метод діє за принципом замісної терапії. Мед закапують в очі 2-3 рази на день по 1-2 краплі. Мед можна розбавляти в кип'яченій воді 1: 3. Ця процедура проводиться 20 днів, потім робиться інтервал в 10 днів. У жарку пору року ця процедура протипоказана.

Оптимальний метод лікування - хірургічний. Операція триває від 8 до 12 хвилин. Наркоз також не застосовується. Вже через годину після операції пацієнт може спокійно йти додому з досить пристойним зором, а через кілька днів воно відновиться повністю. Сама операція полягає в тому, що кришталик відсмоктують з ока і змінюють на штучний. Термін служби штучного кришталика становить 130 років. Протипоказання операції рівні нулю.

Якщо хвороба розвивається повільно, то рекомендують поступово змінювати окуляри на сильніші в міру погіршення зору і посилення катаракти, але якщо у Вас дуже швидко падає зір, то операція неминуча, це буде єдиний ефективний спосіб.

Були раді допомогти! Будьте здорові!