Патології зору - поширена проблема, з якою існує безліч способів впоратися. Один з них - контактні лінзи, зручні в процесі повсякденного носіння завдяки тому, що не спадають при активних рухах і багато в чому іншому перевершують окуляри.

Актуальне завдання - підбір засобу корекції для водіїв. Нерідко дана категорія людей вибирає саме контактну коррекцію, виходячи з ряду причин.

Чому для автомобілістів контактна корекція краще окулярної?

Причин кілька:

  1. Окуляри дають бачити з обмеженими полями зору, а при водінні автомобіля важливо спостерігати повну картину навколишнього світу, щоб в разі чого швидко зреагувати і запобігти можливій катастрофі.
  2. У разі виникнення аварійних ситуацій окуляри можуть нашкодити очам, розбившись або зламати ніс, якщо по обличчю вдарить подушка безпеки. З лінзами подібного не трапиться - вони навіть не випадуть з органів зору.
  3.  Окуляри можуть пропускати промінь, який відбиваеться від поверхні, що буде ускладнювати процес водіння і піддасть небезпеці людину за кермом і його пасажирів. Існують поляризаційні окуляри, але вони далеко не завжди є оптимальним виходом з положення.
  4. Зверху на контактні лінзи можна надягати сонцезахисні окуляри, які захистять ваші очі від ультрафіолету і знизять яскравість потрапляючих до ока променів, сліпучих в сонячну погоду.

Що варто враховувати при виборі?

Водіям важливо врахувати кілька параметрів:

  1. Чи буде можливість щодня створювати потрібний догляд у вигляді промивання їх спеціальним розчином і розміщення в контейнер на ніч? Якщо немає, варто задуматися про варіант лінз, розрахованих на місяць без зняття. Він зацікавить далекобійників, які проводять цілі тижні в машині.
  2. Людям,які страждають на пресбіопію, варто задуматися про підбір мультифокальних контактних засобів для поліпшення якості зору. Вони допоможуть розрізняти предмети як в межах водійської кабіни, так і далеко. Перехід між зонами буде плавним, чого не можна очікувати, якщо ви вирішите придбати біфокальні окуляри.
  3. Матеріал - важливий параметр. Від нього залежить зручність носіння лінзи, тому водіям рекомендують вибирати моделі з силікон-гідрогелю, який краще пропускає кисень і менш відчутний на рогівці. Лінзи з гідрогелю часто вимагають закапування зволожуючих крапель, а виробляти подібні дії за кермом буде незручно і небезпечно.

Вибравши лінзи, спокійно сідайте в машину і вирушайте у справах: хороший зір вам гарантовано.