Люди найчастіше ігнорують походи до лікаря, простіше порадитися зі знайомим, у якого була подібна ситуація. Звичайно, це також ефективний спосіб, але часто і небезпечний.

Ви ж звертали увагу, що пущений рекламний ролик по TV попереджає, що самолікування шкодить здоров'ю. А правильний вибір лінз, не важливо з діоптріями, звичайні або кольорові, завжди має велике значення. Перед призначенням лінз, ведеться діагностика, де вимірюються параметри очей.

Забуваючи про існування протипоказань при носінні лінз, можно спровокувати ризик втрати зору. Не ігноруйте це і перед покупкою контактних засобів корекції радьтеся з офтальмологом.

  • Купуйте тільки якісні засоби. Не варто економити на здоров'ї і купувати дешеві аналоги.
  • При носінні контактних лінз необхідно періодично консультуватися з лікарем. Не важливо, «нульовка» це чи лінзи з діоптріями, ризик погіршення зору все одно є, тому варто регулярно відвідувати лікаря для тестування.
  • Не варто думати, що якщо зовні виглядаєте добре, то біль і неприємні відчуття терпимі. Таке халатне ставлення може  привести до дорогого тривалого лікування.

Сьогодні кольорові контактні засоби -  актуальний і легкодоступний продукт серед покупців. Кожен намагається змінити колір очей.

Типи контактних засобів

  1.  Відтінкові лінзи. Посилять натуральний колір райдужки і зроблять очі ще яскравіше. Але підійдуть тільки світлим очам. Перші дні звикання може  з'явитися розлад сприйняття кольору, ніби перебуваєте в темних окулярах. Але через деякий час орган зору вже працює нормально і цей дефект більше не з'являється.
  2. Кольорові лінзи. Кардинально змінюють будь-який відтінок очей. Такі лінзи перетворюють навіть самі темні очі в світлий блакитний або зеленуватий колір. Матриця зафарбовує райдужку без просвітів. На поверхні контактного засобу можна побачити зображення, яке імітує нову натуральну оболонку ока. Через те, що в темряві зіниця стає більше, в даному виді контактних лінз робиться оптична прозора зона, щоб не погіршувати зір.
  3. Карнавальні лінзи. Популярні серед молодих людей в наслідок незвичайного малюнка і яскравості. За допомогою таких лінз перетворення в улюбленого персонажа стане можливим. Зазвичай одягають на тематичні заходи, вечірки. Недолік лише в тому, що вони погано пропускають кисень. Краще не надягайте їх на тривалий період, використовуйте краплі і не залишайте на ніч.
  4. Клубні лінзи. Не так давно продаються. За допомогою ультрафіолету лінзи світяться в темряві, тим самим привертають увагу.

Крім діагностики та тестування, в кабінеті офтальмолога нададуть можливість протестувати кольорові лінзи і вибрати вподобані, тому не забудьте його відвідати.