Є люди, які віддають перевагу окулярам в оправі, а комусь подобаються окуляри без оправи. Але є і більш вимогливі клієнти, які хочуть поєднати в своїх окулярах обидві моделі і отримати окуляри без нижньої оправи.

 

Полуобідкова оправа - це середній варіант між безобідковою і обідковою оправами. В окулярах такого типу верхню чи нижню частину оправи замінюють ліскою. Полуобідкові оправи ще називають оправами на лісці або лісковими оправами.

Переваги полуобідкових оправ

Такі оправи на обличчі виглядають дуже легко і практично не помітні, але, разом з цим, вони добре виділяються за рахунок  контуру оправи. Окуляри з полуобідковими оправами  не здавлюють ніс і скроні. Крім того, такі оправи бувають різних форм: від прямокутних до форми «котяче око», що дозволяє людям, які надають перевагу полуобідковим оправам, підібрати ті, які підходять саме їм.

Особливості полуобідкових оправ

Окуляри з лісковими оправами особливі тим, що в них можуть вставлятися лише лінзи, виготовлені з полімеру.  Така оправа  підходить і для плюсових, і для мінусових діоптрій.

В процесі носіння окулярів без нижньої оправи слід дотримуватися деяких правил, щоб окуляри залишалися в хорошому стані і мали гарний зовнішній вигляд якомога довше. Зокрема, окуляри потрібно класти на обідок, щоб на лінзах при контакті з різними поверхнями, не залишалися відколи. Ліску  періодично потрібно чистити або замінювати на нову, так як під її краями може накопичуватися пил і бруд.

Кому підходять такі окуляри?

Окуляри без нижньої оправи можуть обирати люди, які хочуть отримати незвичайний варіант окулярів, що доповнює їх індивідуальний стиль.

Також такі окуляри підійдуть людям, які хочуть мати більш надійний і міцний варіант  у використанні.

Обирати окуляри з такими оправами  радять люди, які ніяк не можуть визначитися чи потрібна їм оправа в окулярах чи ні. Полуобідкові оправи завжди виглядають стильно та стримано, але в той же час не привертають до себе зайвої уваги.

Окуляри на лісці - відмінний варіант для тих, хто хоче коригуючи окуляри для активного способу життя. Сьогодні на ринку оптики дуже часто зустрічаються моделі окулярів саме  такого типу.