У сучасному світі кожна людина приділяє своєму здоров'ю особливу увагу, так як найменший негативний фактор може спровокувати проблеми. А що може бути гірше, ніж проблеми зі здоров'ям?!

Одними з найважливіших органів для забезпечення нормальної життєдіяльності людини є органи зору. Адже прекрасно мати можливість бачити світ у всіх фарбах і можливих проявах.

На жаль, зараз більшість людей страждають проблемами із зором з раннього віку. Це обумовлено навколишнім середовищем і впливом різних негативних факторів, наприклад, таких, як недбале ставлення до свого здоров'я, а особливо - зору. Найчастіше проблеми із зором виникають у людей, що працюють в офісах, так як їх очі найбільш часто піддаються навантаженню при роботі за комп'ютером або підготовці документів. Для запобігання подібних проблем необхідно проводити регулярні обстеження і профілактики для Ваших очей, а також дотримуватися необхідних заходів обережності.

Окуляри для читання, як прийнято вважати, використовують люди старшого віку, але завдяки розвитку офтальмологічних інновацій, сьогодні даний продукт не є показником проблем із зором, так як часто їх використовують для профілактики і забезпечення здорових очей на тривалий час. Завдяки їм помітно знижується ризик швидкої втрати зору, також зменшується навантаження на очі і перешкоджається поява синдрому «сухих очей».

Які окуляри для читання вибрати?

Звичайно, існує можливість покупки готових окулярів, такі послуги надають більшість аптек і салонів-магазинів оптики. Але, якщо вже серйозно братися за своє здоров'я, то найбільш вдалим варіантом буде все-таки «створити» свої окуляри, які будуть підходити Вам по всіх параметрах, починаючи від дизайну і закінчуючи якістю і специфікою лінз.

Безумовно, ідеальним варіантом для людей, які мають проблеми із зором в силу віку, підійдуть окуляри з прогресивними лінзами. Це новинка в світі офтальмології, але вона відразу ж завоювала довіру більшості споживачів, так як стала хорошою альтернативою своїм попередникам - окулярам з біфокальними лінзами.  Завдяки своїй структурі, прогресивні лінзи дозволяють коригувати зір на різні відстані: верхня зона дозволяє бачити вдалину, а нижня розрахована на комфортне бачення зблизька. За допомогою прогресивних лінз стало абсолютно реальним забути про проблеми із зором!

Якщо брати до уваги людей, які бажають використовувати окуляри для читання як засіб профілактики, то рекомендації по підбору є ідентичними, так як при покупці вже виготовлених окулярів може виникнути безліч питань з якості, дизайну і, звичайно ж, індивідуальним параметрам . Для більш комфортної роботи, особливо за комп'ютером, необхідно підбирати противідблискуючі лінзи, так як вони найбільш якісно захищають очі від навантажень, передусім при впливі УФ-променів, а також різкій зміні освітлення.

Окуляри для читання необхідно купувати виключно в професійних магазинах оптики, таким чином можна забезпечити своєму здоров'ю індивідуальний варіант коригування зору.

Бережіть себе і своє здоров'я!