Окуляри або лінзи? За та проти

Насправді, в першу чергу, це питання переваг і комфорту. Перш ніж вибрати окуляри або лінзи, необхідно враховувати безліч факторів: спосіб життя, комфорт, практичність, цінову політику і тд. Окуляри не обов'язково можуть бути краще, ніж лінзи, або навпаки, кожен продукт має позитивні і негативні моменти.

Перевагою окулярів перед контактними лінзами, в першу чергу, полягає в мінімальному догляді та обслуговуванні. При надяганні окулярів не виникає необхідності торкатися очей, що запобігає можливому занесенню інфекції. І цінова політика відрізняється, в силу того, що не виникатиме необхідність міняти окуляри. Крім усього, окуляри додадуть образу додаткового шарму.

Недоліками окулярів є дискомфорт під час занять активними видами спорту, естетичні незручності, підбір окулярів під стиль одягу, а також запотівання при зміні температурного режиму.

Переваги контактних лінз

- Можливість вести активний спосіб життя.

- Коригування абсолютно будь-яких проблем із зором комфортно і якісно.

- Забезпечують більш широке поле зору.

- Можливість експериментувати з кольором очей.

- Естетичні причини, лінзи абсолютно не помітні на очах.

- Можливе коректування зору навіть під час сну.

Недоліки контактних лінз:

- Проблеми з технікою користування контактними лінзами.

- Знижується кількість кисню, який необхідний для ока, і, як наслідок, виникає «сухість очей».

- Необхідність щоденного  догляду.

- Можливість виникнення подразнення очей.

При виборі контактних лінз необхідна обов'язкова консультація фахівця, так як даний товар потребує індивідуального підходу до вибору.

Окуляри + лінзи.

У разі, якщо немає можливості вибрати між окулярами і лінзами, є альтернатива поєднувати ці два товари, і носити будь-який з них на вибір і під настрій. Але варто зазначити, що рекомендовано завжди мати при собі окуляри на випадок виникнення дискомфорту при користуванні лінзами.