Весна поступово вступає в свої права, і сонце світить все яскравіше. Вже скоро багато хто з нас будуть стурбовані придбанням сонцезахисних окулярів, причому бажано  модних. Які модні тенденції чекають нас в цьому сезоні?

 

У моді будуть «геометричні» форми

  • Знавці повідомляють: останнім криком моди стануть «геометричні» окуляри-багатокутники. Оправа лінзи матиме від п'яти кутів і більше, найчастіше - несиметричну форму. Популярність придбають всілякі ламані лінії. Вважається, що найкраще до подібної оправи підійдуть прості темні або сірі лінзи. Ці окуляри в рівній мірі підійдуть і для чоловіків, і для жінок.
  • Те ж саме можна сказати і про традиційні окуляри круглих форм, які в 2018 році будуть користуватися колишнім успіхом. Розмір може бути різний: доречні і маленькі круглі лінзи, які закривають тільки саме око, і великі, в стилі Гаррі Поттера. Фахівці попереджають, що носити такі окуляри не варто людям з округлою формою обличчя: вона буде підкреслена занадто сильно. З цієї оправою добре поєднуються чорні лінзи, сині, червоні.
  • Дехто цієї весни і влітку надінуть сонячні окуляри екзотичних, футуристичних форм, немов взятих з фантастичних фільмів. Вони можуть бути самих різних кольорів, аби виконували завдання - епатувати, кидатися в очі і привертати увагу. Щоб підсилити ефект, бажано не мати серед одягу і аксесуарів яскравих, помітних предметів - від окулярів ніщо відволікати не повинно.

 

Окуляри для прекрасних дам

Перераховані форми відносяться до розряду «унісекс». Але є ряд нових модних форм, призначених виключно для прекрасної статі.

  • Окуляри типу «котяче око» не можна назвати новим винаходом, але в цьому році вони будуть користуватися великим попитом. Дівчатам, що не бояться виглядати екстравагантно, варто спробувати такі варіанти, де куточок оправи витягнутий і загнутий досить сильно. Колір лінзи - переважно чорний або червоний. Якщо у жінки верхня частина обличчя вузька, а нижня широка, то такий варіант для неї буде оптимальним.
  • Схожі на «котяче око», але більш масивні «метелики» теж продовжать «пурхати» майбутнім літом. В моду увійдуть пластикові оправи та лінзи яскравих кольорів. Носити їх радять дівчатам з подовженим обличчям.
  • Нарешті, ще одне найсвіжіше слово моди - дзеркальні окуляри. Вони однаково підійдуть і для сильної, і для прекрасної половини людства.