Здоров'я очей залежить не тільки від коригувальних засобів, правильного харчування, догляду за зором, але і від фізичних дій. В здоровому тілі - здоровий дух, так і з очима. Займаючись спортом, наш організм отримує досить величезний потік енергії, сил, вітамінів та інших позитивних речовин. Тому очі теж повинні бути задіяні.

Щоб очі могли розслаблятися і відпочивати, є безліч різних вправ. Очна гімнастика дозволить зняти напругу і поліпшити зір шляхом дії на всі очні м'язи, збільшення кровообігу та сльозовиділення.

Популярні та ефективні вправи для очей 

  1. Масаж повік. Легкий масаж повік відмінно розслабить очі.
  2. Відпочинок для очей. Закрийте руками очі і опустіть повіки. Важливо, щоб до очей не надходило світло. Це дасть можливість очам трохи відпочити.
  3. М'язові вправи. Замружте очі буквально на три або п'ять секунд, а потім відкрийте. Повторюючи такі дії 6-8 разів, можна розробити очні м'язи.
  4. Малюнок носом. Розвиває уяву, розслабляє шию і очі. Для цього необхідно уявити, що ваш ніс - це ручка або олівець, і намалювати картинку, використавши Вашу фантазію.
  5. Погляд крізь пальці. Прикрийте руками очі так, щоб крізь пальці можна було бачити. Починайте повертати головою вправо-вліво, погляд при цьому фокусуйте вдалину, а не на пальці. Повторюйте рух 20-30 разів.
  6. Швидке моргання очима - один з кращих способів розроблення очних м'язів. Моргайте 1-2 хвилини очима, з кожним разом прискорюючи темп.
  7. Погляд на витягнуту руку. Витягніть вперед праву руку і подивіться на вказівний палець. Потім почніть повільно присувати його до кінчика носа, при цьому супроводжуючи поглядом. Продовжуйте гімнастику, поки не почне двоїтися зображення. Повторювати потрібно 6-8 разів.

Роблячи очну гімнастику, Ви тим самим захищаєте зір і очне здоров'я в цілому. Вправи допоможуть розслабити м'язи і дати їм друге дихання, адже хороший зір залежить від роботи очних м'язів.