Створити свій образ на вечірку - завдання не з простих. Підготовка передбачає не тільки вдало підібрати зачіску і макіяж, а також і відтінок очей, який буде ідеально доповнювати образ. Фахівці офтальмологічних засобів випускають величезну кількість різноманітних кольорових лінз, за ​​допомогою яких можна створити яскравий і ефектний образ. Ваш погляд стане яскравим і виразним, так би мовити додасть родзинку в образ абсолютно без шкоди здоров'ю. Завдяки цій функції кольорові лінзи набули неабиякої популярності серед молоді, а особливо жіночої половини.

Однак до вибору лінз не варто підходити дуже халатно. Щоб в подальшому носіння не викликало дискомфорту,  краще за все порадитися з фахівцем-офтальмологом. Кольорові лінзи варто підбирати за формою і діаметром зіниці, щоб її не перекривати, інакше це може спричинити неприємні відчуття і нерізкості зображення.

 Гамма кольорових лінз досить різноманітна, тому доповнення образу на вечірку або яку-небудь урочистість не складе особливих труднощів.

Існує три типи кольорових лінз

1. Напівпрозорі (відтінкові), «які посилюють колір»;

2. Непрозорі, щільні кольорові лінзи, здатні повністю змінити колір очей, так як вони повністю перекривають натуральний.

3. Декоративні лінзи прекрасно підходять, якщо ви хочете здивувати або зовсім шокувати своїм виглядом, наприклад, зробити Ваші очі, як у зомбі, «котячим», «павуковим» або у формі квітки.

Будьте уважні при покупці кольорових лінз,  бо вони, як і прозорі лінзи, вимагають особливого підбору. Найкраще це зробити в спеціалізованих салонах-магазинах, там є фахівець, який із задоволенням допоможе Вам з вибором.

Купувати в інтернеті так само не рекомендується, так як зараз виробляють дуже багато неякісної продукції.

Носіння і догляд за кольоровими лінзами передбачає собою дотримання всіх необхідних правил, як і для звичайних контактних лінз, тому не складе Вам особливих зусиль. Головне - це дотримання правил гігієни, зняття і промивання лінз виключно чистими руками. Розчин для зберігання рекомендується міняти після кожного застосування. Особливістю носіння кольорових лінз є терміни носіння, кожен виробник вказує свої терміни, але в основному вони варіюються між 7-ю і 8-ю годинами в день, так як кольорові лінзи не пропускають кисень, відповідно, очі починають  пересихати, що може викликати різь в очах .

Не бійтеся вибирати собі в користування кольорові лінзи. Дотримуючись цих рекомендацій, Ви, безперечно, будете в центрі уваги на будь-якому святі чи вечірці.