Контактні лінзи давно стали звичайною частиною повсякденного життя людства, тому не дивно, що торгівля лінзами - прибуткова справа. Зараз для того, щоб залучити свого покупця, фірми вдосконалюють виробництво і покращують якість самої продукції.
На ринку оптики є багато фірм, що пропонують споживачам різний асортимент оптичної продукції. Серед них є дві з найпопулярніших: «Dailies TOTAL 1» і «My Day».

«Dailies TOTAL 1»

Фірма «Dailies Total 1» виробляє одноденні силікон-гідрогелеві контактні лінзи, які мають змінний склад води. Технологія виробництва лінз даної фірми комбінує в собі класичний гідрогелевий матеріал з великою кількістю води і з силікон-гідрогелем, що забезпечує надходження необхідної кількості кисню до рогівки.

Переваги лінз «Dailies TOTAL 1»

«Dailies TOTAL 1» відносяться до одноразових контактних лінз. Їх ядро ​​формує силікон-гідрогель, який містить 33% води. Цієї кількості цілком достатньо, щоб забезпечити необхідну проникність кисню. У той же час поверхню лінзи, що стикається з ніжними і чутливими тканинами ока, формується з класичного гідрогелю, що має високий вміст води.

Багато споживачів цієї фірми позитивно відгукуються про продукцію.
«Контактні лінзи« Dailies TOTAL 1 »(30 шт.) заслуговують тільки кращу оцінку. Була в Європі і придбала собі такі лінзи. Лінзи вау! Нічого комфортніше на своїх очах раніше не відчувала. У них чіткість і ясність зору, не сушить, не ріже, нічого такого не було. Найкращі лінзи, в них така яскрава і чітка картинка, що здається, ніби до цього ти бачив світ, як в тумані », - залишила свій відгук на чеському інтернет-магазині контактних лінз споживач Аліна.

Недоліки лінз «Dailies TOTAL 1»

Єдиним мінусом є те, що чим більший вміст силікону, тим менший вміст вологи в лінзі. Наприклад людям, схильним до синдрому сухості очей, крім цих лінз, будуть необхідні зволожуючі краплі.

«My Day»

Ця фірма виготовляє лінзи за унікальною технологією «Smart Silicone» (Розумний Силікон) і серед подібних фірм має найвищий показник повітропроникності і вмісту вологи.

Переваги лінз «My Day»

Гідрогелеві контактні лінзи мають більш високий вміст вологи, в порівнянні з силікон-гідрогелевими, як це в компанії «Dailies TOTAL 1» Саме тому вони м'якші, і не викликають відчуття сухості в оці. Але волога, що міститься в лінзі, має властивість випаровуватися до кінця дня, що неминуче призводить до її нестачі і виникає відчуття піску в очах.

У свою чергу високий вміст вологи перешкоджає повноцінному проходженню кисню до рогівки, що викликає масу неприємностей в майбутньому, особливо при переношуванні лінзи.
Ще однією особливістю лінз є наявність УФ-фільтра.

Недоліки лінз «My Day»

Незважаючи на свою м'якість, при найменшій необережності гідрогелеві лінзи рвуться, що не дуже практично.
Розробники цих лінз стверджують, що при виготовленні продукції «My Day» хотіли зберегти в лінзі якомога більше вологи, але при цьому і забезпечити доступ кисню в необхідній для здоров'я очей кількості.

За допомогою технології «Розумний Силікон» вдалося створити одноденну лінзу з високим вмістом вологи (54%) і повітропроникності. У свою чергу модуль пружності робить лінзу неймовірно м'якою і в той же час зручною при надяганні і знятті.