Сльози — природний спосіб вираження емоцій. Люди плачуть від суму, радості, горя, сміху, і це не завжди контрольований процес. А що буде, якщо плакати у контактних лінзах? Чи це безпечно, чи може навпаки корисно? Фахівці оптик Київлінза дали відповіді на ці запитання у даній статті.

 

Чи можна плакати у контактних лінзах?

 

В першу чергу таке питання виникає тому, що люди бояться, що під час плачу контактна лінза може випасти з ока. Якщо лінзи підібрані правильно, плач несильний та Ви не трете очі — таке малоймовірно. Декілька сльозинок не зможуть змити контактну оптику з ока. Проте офтальмологи не рекомендують плакати у цих засобах:

 

  • Часто під час плачу люди торкаються свого обличчя, труть очі. Це може призвести до того, що лінза все-таки випаде. Також є вірогідність занесення інфекцій з рук на слизові ока.
  • Інтенсивний потік сліз збільшує ймовірність змиття лінзи з поверхні ока так само, як і під час купання.
  • Склад сльози під час плачу відрізняється від звичайної за складом. У ній відсутні ліпіди, що потрібні для зволоження поверхні ока. Під час плачу виснажуються слізні залози, що може вплинути на їхню коректну роботу, що так важливо для тих, хто носить контактні лінзи. Таким чином Ви не зволожуватимете очі та лінзи слізьми, а ризикуєте посилити сухість. Інколи склад сльози навіть може впливати на структуру засобу, зменшуючи його еластичність.
  • Якщо Ви користуєтеся декоративною косметикою, то її частинки з великою вірогідністю потраплять Вам до ока та будуть затримуватись на краях лінзи або прилипати до її поверхні, що викличе подразнення та дискомфорт.

 

Що робити, якщо Ви плачете у лінзах?

 

Звісно, не завжди можливо стримати свої емоції, а інколи їхній вияв є необхідним. Що ж робити, якщо Ви відчуваєте, що починаєте плакати у контактних лінзах?

 

  • Не торкайтеся обличчя руками та не тріть очі.
  • Обережно протріть обличчя м'якою серветкою, щоб вона поглинула надлишок вологи.
  • Якщо Ваш стан це дозволяє, краще зняти контактні лінзи. Не надягайте їх одразу після плачу, дайте очам трохи перепочити.
  • Якщо у Вас не було можливості зняти лінзи під час плачу, після вираження емоцій краще очистити їх у багатофункціональному розчині. А ультразвукові очисники від ТМ Solente дозволяють швидко очистити їх будь-де та будь-коли.

 

Якщо Ви знаходитесь у депресії, важкому психоемоційному стані чи дуже емоційно сприймаєте будь-які події, відмовтесь на цей час від використання декоративної косметики чи обмежте її кількість. Ліпше замініть контактні лінзи на окуляри для зору, доки Ваш стан не стабілізується.

 

 

Звісно, плакати у контактних лінзах не є чимось забороненим, та й далеко не завжди їх можна зняти під час плачу. Тож для того, щоб мінімізувати наслідки для контактної оптики та очей, притримуйтесь описаних вище рекомендацій та підберіть такий засіб, що буде Вам підходити якнайкраще. А допоможуть Вам із цим спеціалісти інтернет-магазину та мережі оптик Київлінза.