Для деяких людей окуляри - це спосіб краще бачити, а для інших - модний аксесуар. Зараз окуляри можна купити практично в будь-якому місці: в оптиці, в супермаркеті і навіть на ринку. Нерідко буває, що в місцях, де окуляри не повинні продаватися, є неякісні окуляри, які можуть неправильно сидіти на обличчі людини і цим завдавати їй шкоди.


 
Чим небезпечне носіння неправильно підібраних окулярів?

Неправильно підібрані окуляри можуть спровокувати виникнення головних болів і сприяти підвищеню втоми, тим самим завдаючи шкоди зору. Через те, що людина не бачить досить чітко, у неї можуть виникати проблеми на роботі, а у школярів - у навчанні.

Тривале користування неправильно підібраними окулярами може призвести до виникнення і розвитку інших проблем із зором. Крім того, якщо пацієнт переходить на правильно підібрані окуляри, то деякий час він буде відчувати дискомфорт, оскільки мозок звикає навіть до неправильного зображення, і для того, щоб відвикнути, йому необхідна адаптація.

Якщо неправильно підібрати окуляри дітям, у них може розвинутися косоокість, амбліопія. Крім цього, дитина буде швидко втомлюватися, відчувати дискомфорт як фізичний, так і психологічний.

Рекомендації

Перед вибором окулярів потрібно проконсультуватися у лікаря офтальмолога. Багато людей навіть не здогадуються про те, що їм потрібна корекція зору. Якщо у вас «плюс» чи «мінус», то вам необхідні окуляри з діоптріями, які може приписати тільки лікар. Навіть якщо у вас 100% -вий зір, не можна ігнорувати відвідування лікаря. Спеціаліст порадить, які окуляри краще купити,  якщо ваша робота пов'язана з комп'ютером або ви більшість часу проводите на відкритому повітрі.

Не потрібно боятися міряти все, що вам сподобалося. Найкраще взяти з собою людину, думці якій ви довіряєте, адже з боку видніше, пасують вам ті чи інші окуляри чи ні.

При виборі окулярів потрібно перш за все враховувати комфортно вам у тих чи інших окулярах чи ні. Якщо ви відчуваєте, що окуляри тиснуть на перенісся, вуха або скроні, краще такі окуляри залишити. В такому випадку краще звернути увагу на окуляри з рухомими носоупорами. Якщо ж ви знайшли ідеальні для вас окуляри, але вони трохи тиснуть, попросіть продавця відрегулювати носоупори. Але ні в якому разі не робіть це самі, адже є можливість легко зламати товар.

Під час примірки окулярів, нахиліться вперед, не знімаючи окуляри. Дуже важливо, щоб окуляри не сповзали.

Людське обличчя, як відомо, несиметричне. Тому важливо звернути увагу на те, чи не сидять окуляри на вас криво.

Важливим моментом у виборі окулярів є форма і пропорційність обличчя. Людям з круглим обличчям підійдуть окуляри з широкою оправою; тим, у кого прямокутна форма обличчя, слід звернути увагу на овальну оправу. Якщо ж у вас обличчя трикутної форми, варто віддати перевагу оправі масивної форми.

Попередження

Якщо ви алергік, то вам не варто купувати оправи з нікелю. Найкраще вибирати оправи, зроблені зі сплавів нержавіючої сталі, титану, срібла або золота.

Пам'ятайте, що пластикові оправи набагато дешевші металевих, але термін служби у них значно менший.