Перш ніж говорити про те, як правильно підібрати зволожуючі та змащуючі краплі для своїх очей,  варто замислитись: для чого потрібні ці краплі? У яких випадках їх варто використовувати, а в яких – ні?

Краплі вкрай необхідні у той час, коли людина тільки звикає до нових контактних лінз. Якщо ж вона носить їх постійно, краплі можуть знадобитись для того, щоб уникнути «сухого ока» (це особливо важливо для тих, хто постійно має справу з комп’ютером або ноутбуком) або перевтоми очей. Потрібні вони і тому, хто перебуває на сухому гарячому повітрі, або навіть просто працює під вентилятором. Одним словом – тим, кому недостатньо природного зволоження очей.

З цієї причини найбільше підійдуть краплі, які в максимальній мірі замінюють природні сльози. Звісно, для того, щоб остаточно підібрати очні краплі, знадобиться консультація офтальмолога. Ми надамо лише загальні рекомендації.

Краплі «Візин Чиста сльоза» за своїм складом найближчі до натуральної сльозної рідини. До того ж, вони достатньо в’язкі, завдяки чому утворюють на поверхні ока плівку, здатну протриматись до восьми годин.  Для того, щоб лінзи було простіше знімати, рекомендується за кілька хвилин до цієї процедури використовувати  краплі. Плівку на очах також утворює «Хіло-Комод». Між іншим, подібні краплі спеціалісти рекомендують для тих, хто планує подорожувати літаком (де повітря відрізняється особливою сухістю), не знімаючи лінз.

Більш м’яке зволоження, що пасує до чутливих очей, і підвищений змащувальний ефект забезпечує «Корнеокомфорт». «Оксиал» має ще й протизапальну дію, а «Артелак» сприяє загоюванню ран на рогівці. Втім, цим щоденним препаратом не варто надто захоплюватись: використовувати його слід впродовж максимум чотирьох тижнів, по одній краплі не більше восьми разів на день.