Безліч компаній виробників визначають підліткові оправи в окрему групу, специфікою якої є саме вік споживачів товара. Це пов'язано з тим, що дана категорія межує між дітьми і дорослими і вимагає особливого підходу до вибору оправ. Основним підходом при виборі оправ для тінейджерів є мода. Так було і буде завжди.  Саме в підлітковому віці особливо зростає прагнення виділитись з натовпу і носити найостанніші новинки моди. Більшість підлітків не одностайні в тому, дехто вважає себе вже досить дорослими і вибирають оправи, як у їхніх батьків, викладачів і тд. , а інша половина віддає перевагу вибору більш яскравих  кольорів з різним дизайном. Не дивлячись на всі розбіжності, першим і найголовнішим правилом при виборі окулярів є індивідуальний підхід. Віддаючи перевагу «діловим» оправ, варто визначити розміри підліткового обличчя, так як вони ще характерно відрізняються від дорослого і можуть виникнути проблеми з носінням. З яскравими кольоровими оправами трохи простіше, тому що вони самі собою мають на увазі «підліткову моду».

Який матеріал підліткових оправ вибрати?

Якщо підліток веде активний спосіб життя і перебуває у віці в межах 13-16 років, то найбільш кращим варіантом буде оправи з полікарбонату. Даний матеріал за всіма характеристиками є найбільш міцним, а вага його найнижча. Імовірність ушкоджень зводиться до мінімуму, на відміну від металу і пластика. У більш старшому віці можна вже сміливо брати окуляри з пластика і металу. Ці матеріали відрізняються дуже різноманітним вибором кольору, форми і радіусом огляду. Найбільш популярними на даний момент є окуляри з пластиковими оправами, спортивного типу. Споживачами таких окулярів стають як хлопці, так і дівчата.

Цінова політика:

Ціна товару залежить від безлічі факторів: бренд-виробник, матеріал виготовлення, форма і декоративні матеріали. Звичайно ж, не варто забувати, що в першу чергу окуляри виконують функцію коригування зору. Тому не варто економити на даному продукті. Якщо приділити питанню вибору більше часу, то можна знайти хороші окуляри за абсолютно прийнятною ціною.