На жаль, зміни в гостроті зору у підлітковому віці є доволі розповсюдженим явищем. Про причини цього ми розглядали тут. Для того, щоб не перенапружувати зір дитини, необхідно вчасно обрати засіб оптичної корекції. У цій статті розглянемо, як обрати оправу для окулярів підлітку та на що звернути увагу у першу чергу.

 

На що звернути увагу при виборі оправи для підлітка?

 

  • Підлітковий період — час, коли зовнішній вигляд має особливе значення. Думка оточення стає важливою, романтичні переживання спонукають виглядати максимально привабливо, та й просто хочеться більше самовираження. Тому важливо прислухатись до побажань підлітка у виборі оправи. Окуляри, у яких він собі не буде подобатись, негативно впливатимуть на його самооцінку, соціалізацію та психоемоційний стан, адже це аксесуар, що першим кидається в очі.
  • Не менш важливою є і хороша посадка оправи на обличчі. Вона має не сповзати, а добре фіксуватись на переніссі, при цьому не перетискати його. Для підлітків краще обирати оправу з регульованими носоупорами, адже у цьому віці риси обличчя можуть швидко змінюватись, а така деталь в оправі дозволить відрегулювати посадку. Комфорт — важлива складова, якою не можна нехтувати, інакше у підлітка не буде бажання користуватись окулярами, що погано сидять на обличчі. Також прислухайтесь до порад консультанта, адже в залежності від рецепту можуть відрізнятись рекомендації по вибору оправи.
  • Подбайте і про замовлення окулярних лінз з урахуванням потреб дитини. Сучасні підлітки проводять багато часу з гаджетами, тож варто придивитись до лінз із фільтром синього світла: Solente Samira 1.58 Crystal Blue або Solente Joana 1.61 AS Crystal Blue. Також можна замовити лінзи і з іншими покриттями, що полегшують догляд за ними, захищають від сонячного випромінювання чи збільшують їхню стійкість до подряпин.

 

Як зрозуміти, чи підходить підлітку оправа?

 

Прослідкуйте, щоб окуляри не спадали з перенісся та міцно тримались при рухах голови. Носоупори не повинні перетискати перенісся, а завушники — голову, це не тільки спричинятиме дискомфорт, а й може призвести до головного болю. Верхня частина оправи не має бути вищою за брови, а нижня — лежати на щоках.

 

Звертайте увагу на деталі, наприклад, чи пасує форма окуляра чи розмір містка між ними обличчю підлітка. Наприклад, оправа з тонким мостом візуально робить відстань між очима більшою, а широкий міст може створити ефект очей, що близько посаджені. Низько розташований місток візуально робить ніс коротшим.

 

 

Для того, щоб підліток став почувати себе впевненіше із новим аксесуаром, можна спробувати з'являтись на публіці у них поступово: спочатку лише вдома, перед рідними, потім лише перед близькими друзями, що зможуть його підтримати, а далі і перед усім оточенням. А завдяки широкому вибору оправ від українського бренду Solente він зможе обрати ту, що дійсно буде йому до смаку. Замовити їх можна в інтернет-магазині чи в одній з оптик Київлінза, де діють постійні акції на цю торгову марку, тож Ви можете без великої шкоди гаманцю замінити окуляри, якщо вони перестали подобатись підлітку чи у нього змінились параметри рецепту.