Контактні лінзи відрізняються зручністю в експлуатації в порівнянні із окулярами. Крім того, за допомогою кольорових лінз можна легко змінити свій зовнішній вигляд та зробити погляд більш виразним. Але використання контактних лінз має свої недоліки, серед яких — можливе виникнення сухості очей, особливо після тривалої роботи за комп'ютером.

 

Застосування розчину для очищення та зберігання лінз задля полегшення симптому здається логічним — адже це рідина, у якій зберігаються лінзи. Та й якщо порівняти склади розчину та крапель для зволоження очей, побачимо, що вони доволі схожі, а це наштовхує на думку зекономити на непотрібній додатковій баночці. Та чи справді це так?

 

Дійсно, краплі та розчин мають подібні інгредієнти, але їхня концентрація в засобах є різною. Розчин має очищати лінзи від відкладень та бруду, що утворилися на них протягом дня. Його склад більш агресивний, тож може викликати подразнення при потраплянні в очі у великій кількості. Коли Ви надягаєте лінзи після зберігання у контейнері, кількість розчину, що потрапляє на слизову ока, є малою та має безпечну концентрацію активних речовин. Але закапування розчину безпосередньо в око не тільки не допоможе від сухості та подразнення, а лише погіршить ситуацію.

 

Якщо Ви відчуваєте втому та дискомфорт протягом дня, але не маєте змоги зняти лінзи, краще використати спеціально призначені засоби. Краплі для лінз мають компактний формат, тож їх зручно носити з собою. Окрім того, в їхньому складі більша концентрація речовин, що зволожують та заспокоюють очі.