Стан контактних лінз напряму впливає на здоров'я очей. Тож необхідно дотримуватись певних правил гігієни для безпечного користування лінзами. Найперше, про що потрібно потурбуватись користувачу контактних лінз, — це ефективне очищення та надійне зберігання.

 

Якщо Ви щоденно користуєтесь контактними офтальмологічними засобами, то й розчин в контейнері необхідно змінювати щодня. Не можна використовувати вчорашній розчин повторно, а також доливати до використаного розчину свіжий. У цій рідині Ваші лінзи проходять очищення, тож у ній після використання містяться бруд та мікроорганізми. Експлуатуючи розчин повторно, Ви ставите під загрозу гігієну Ваших очей. Тому не забувайте, надягнувши лінзи, вилити старий розчин та промити контейнер свіжим, щоб змити залишки забруднень. Після очищення контейнеру варто залишити його просохнути, щоб попередити розмноження мікроорганізмів у вологому середовищі. А після зняття контактних лінз його потрібно наповнити розчином до спеціальних міток, щоб лінзи були повністю вкриті рідиною.

 

Якщо ж Ви користуєтесь лінзами час від часу, залишаючи їх у контейнері на кілька тижнів, то розчин необхідно змінювати хоча б один раз на тиждень. Так Ви збережете їх у чистоті та забезпечите їм достатній рівень вологи. Рідина у закритому контейнері все одно може випаровуватись, що приводить до втрати структури матеріалу лінзи, її деформації чи появі мікротріщин на її поверхні.

 

Своєчасна заміна розчину в контейнері дозволяє уникнути небезпечних ускладнень та допоможе зберегти здоров'я Ваших очей. Окрім того, дотримання режиму заміни розчину не тільки зробить користування контактними лінзами комфортним, але й попередить їхнє псування та збереже їхній стан протягом строку використання.