Якщо Ви активно користуєтесь контактними лінзами, то, ймовірно, могли помічати ознаки такого неприємного захворювання, як “синдром сухого ока”. Воно характеризується почервонінням очей, печінням, сльозотечею, відчуттям сухості, втомою та дискомфортом під час носіння лінз.

 

Якщо Ви зіткнулися із цією проблемою, в першу чергу варто звернутися до лікаря та з'ясувати причину хвороби. А для того, щоб запобігти її виникненню або полегшити її перебіг, необхідно додати у догляд за очима та контактними лінзами засоби, що мають у своєму складі компоненти, що зволожують та заспокоюють очі.

 

Розчин з гіалуроновою кислотою — один з таких засобів. Цей компонент унікальний тим, що він може зв'язувати та утримувати молекули води краще, ніж будь-які інші зволожувачі. Крім того, гіалуронова кислота сприяє загоєнню дрібних пошкоджень та відновленню клітин.

 

Важливим є те, що вона не є чужорідною нашому організму. Окрім слини, шкіри та хрящів вона міститься і в сльозі людини, тож ця корисна речовина є також і гіпоалергенною та природною для наших очей. Варто пам'ятати, що з віком, приблизно після 25 років, вміст гіалуронової кислоти у тілі людини поступово починає зменшуватись, тож буде доцільним компенсувати її недостачу засобами з нею у складі.

 

Гіалуронова кислота корисна не тільки для очей, але й для контактних лінз. З часом лінзи втрачають свою вологу, що призводить до дискомфорту під час експлуатації. Збереження цих офтальмологічних засобів у розчині, що містить гіалуронову кислоту, дозволить повернути їм їхню м'якість за рахунок частинок води, що будуть утримуватись на їхній поверхні. Також зменшується тертя між оком, лінзою та повікою, що запобігає виникненню механічних пошкоджень рогівки. При цьому ступінь очищення лінзи у розчині за наявності цього компоненту залишається незмінною.

 

Звісно, розчини з гіалуроновою кислотою у складі будуть дещо вищими в ціні, ніж звичайні розчини без зволожувачів. Але цей компонент є відносно недорогим при всіх його перевагах, тому за можливості радимо Вам спробувати один із наших розчинів із гіалуроновою кислотою у складі, такі як Solente Monti, Solente Isola или Solente Salma, і Ви точно відчуєте різницю!