Кольорові контактні лінзи — відмінний спосіб миттєво змінити свою зовнішність, зробити її більш виразною та цікавою. Окрім того, деякі кольорові лінзи мають також змогу коригувати короткозорість. Але дехто досі вважає, що носіння кольорових лінз може нашкодити здоров'ю очей. Та це не так, адже пігмент наноситься в товщу матеріалу, тому не контактує з рогівкою. Проте такі лінзи дійсно можуть нашкодити очам, якщо доглядати за ними неправильно.

 

Особливості догляду за кольоровими контактними лінзами

 

Зазвичай кольорові лінзи виготовляються із такого матеріалу, як гідрогель. Тож і основні принципи догляду за ними такі ж, як і за прозорими гідрогелевими лінзами:

  • Дотримуйтесь правил гігієни та мийте руки перед тим, як вдягнути чи зняти лінзи.
  • Використовуйте лише спеціальний розчин для очищення та зберігання контактних офтальмологічних засобів. Він має бути свіжий, не доливайте новий розчин у контейнер до старого, а також слідкуйте за терміном його придатності після відкриття.
  • Якщо Ви тривалий час не користуєтесь лінзами, щотижня змінюйте розчин у контейнері на свіжий.
  • Рекомендовано кожен місяць змінювати контейнер для запобігання розмноження хвороботворних бактерій.
  • Дотримуйтесь режиму носіння лінз. Якщо Ви збираєтесь носити кольорові лінзи впродовж цілого дня, варто придбати також і краплі, щоб усунути відчуття сухості. Не можна спати у гідрогелевих кольорових лінзах!
  • Лінзи — це Ваш індивідуальний засіб, не можна давати їх на примірку іншим особам.
  • Макіяж потрібно наносити після того, як Ви надягнули лінзи. Також змивати декоративну косметику можна лише після їхнього зняття.
  • Не використовуйте пошкоджену лінзу, або якщо після першого відкриття пройшов термін, зазначений виробником.

 

Проте використання кольорових лінз також має свої відмінності:

  • Якщо Ви потребуєте контактної корекції зору, чудовим рішенням буде тримати при собі пару комфортних силікон-гідрогелевих лінз у дорожньому наборі, або запасну пару одноденних лінз. Так Ви зможете змінити лінзи, якщо носіння кольорової пари протягом всього дня викликає дискомфорт.
  • Ні в якому разі кольорові лінзи не можна очищувати за допомогою пероксидної системи! Активна формула розчинів цих систем може вимити з лінз кольоровий пігмент.

 

Ультразвукове очищення кольорових лінз

 

Зазвичай гідрогелеві кольорові лінзи мають доволі тривалий термін експлуатації, найчастіше це 6 місяців або один рік. За цей час на них накопичується досить багато забруднень. То як же їх позбутися, якщо пероксидні системи протипоказані таким лінзам? На допомогу прийдуть контейнери для очищення ультразвуком!

 

Ультразвукове очищення унікальне тим, що дозволяє глибоко очистити будь-які м'які контактні лінзи, у тому числі кольорові, за лічені хвилини та за допомогою Вашого улюбленого розчину. Тобто Вам не потрібно, окрім контейнера, купувати окремий засіб для очищення. Це компактний пристрій, що дозволить усунути білкові та ліпідні відкладення.

 

Solente HL-2206 — яскравий та бюджетний контейнер з простим функціоналом. Не має функції автовимикання, тож через 5 хвилин необхідно буде натиснути на кнопку управління для завершення процесу очищення. Працює від однієї батарейки ААА.

 

Solente HL-2205 — має автоматичний таймер на 3 хвилини, а також функцію нагадування про заміну лінз, що можна налаштувати на 14/30/90 діб. Працює від батарейки ААА.

 

Solente HL-988 — ідеальний помічник у випадку, якщо Вам необхідно очищувати лінзи поза домом протягом дня, адже він має ущільнювальне кільце, що запобігає проливанню розчину. Акумулятор заряджається від USB-кабеля, а по завершенню процесу очищення контейнер вимикається самостійно.

 

Але варто пам'ятати, що ультразвукове очищення не подовжує термін експлуатації контактних засобів, воно лише дбає про їхню чистоту та безпеку.

 

 

Кольорові лінзи — особливий аксесуар з можливістю корекції зору, що потребує й особливого догляду. Впевнені, що при правильному використанні Ви отримаєте максимум задоволення від користування такими лінзами. А в інтернет-магазині та мережі оптик Київлінза Ви точно знайдете свою кольорову пару серед широкого вибору контактних засобів!