Двотижневі контактні лінзи — офтальмологічний засіб, що призначений для носіння протягом 14 днів. У цій статті розглянемо, для чого були розроблені лінзи саме на такий термін та чому варто їх спробувати.

 

Особливості двотижневих контактних лінз

 

Чим же відрізняються офтальмологічні засоби з режимом заміни 2 тижні від лінз на довший термін:

  • Завдяки тому, що строк експлуатації лінз невеликий, вони більш безпечні для здоров'я очей. За цей період білки, що накопичуються на поверхні засобу, не встигають окислюватись, а кількість бактерій не досягає рівня, що може нанести шкоду очам. При використанні лінз на довший термін засоби для догляду за контактною оптикою не можуть на 100% очистити їх, тому користувачі можуть відчувати певний дискомфорт під кінець строку використання.
  • Якщо Ваші очі схильні до активного утворення відкладень, або ж Ви недостатньо очищуєте лінзи, можливо, Ви помічали, що з часом вони починають ставати більш мутними. При використанні лінз на 2 тижні засіб залишається прозорим протягом 14 днів, забезпечуючи корекцію зору.
  • Ви не потребуєте використання пероксидних розчинів, так як невеликий термін носіння лінз цього не вимагає. Вам необхідно лише придбати ефективний розчин, що буде доглядати за ними, коли їх знімаєте, та краплі для очей, щоб підтримувати рівень зволоження протягом дня.
  • З часом лінзи починають втрачати вологу, але при використанні двотижневих засобів Ви цього практично не відчуєте, адже він ще буде достатньо зволоженим на 14 день носіння.
  • Часто контактна оптика на 2 тижні виготовляється із більш тонкого матеріалу, ніж лінзи на місяць чи рік. Вони більш невагомі на очах, проте ця особливість вимагає обережного ставлення до них, адже їх легше порвати.
  • Зазвичай виробники виготовляють двотижневі лінзи із малим розкидом параметрів, та й узагалі асортимент таких засобів не дуже широкий, що може стати проблемою для користувачів, що мають нестандартні параметри чи рідкісні порушення зору.

 

Кому варто спробувати двотижневі лінзи

 

То для кого ж призначені такі засоби? У першу чергу радимо Вам їх спробувати, якщо:

  • Ви відчуваєте дискомфорт до кінця терміну заміни Ваших звичних лінз. Це може бути викликано інтенсивним продукуванням ліпідних та білкових відкладень, а також недостатнім очищенням контактних засобів.
  • Ви новачок у світі контактних лінз. Якщо Вам не підійде такий спосіб корекції зору, то не доведеться викидати ще придатну до використання лінзу або намагатись її доносити до кінця. За два тижні Ви зрозумієте, Ваш це засіб чи ні.
  • Час від часу Ви страждаєте на алергічні реакції. Завдяки короткому терміну носіння на лінзах не накопичуються алергени, а у разі загострення їх можна швидко змінити на окуляри.
  • Ви схильні до інфекційних захворювань. Як і в попередньому випадку, збудники хвороби не накопичуються до критичної кількості. А перейти на окуляри до кінця строку придатності не так збитково, як викидати лінзи на місяць.
  • Якщо Ваша робота пов'язана із постійним контактом з дрібними часточками. Вони можуть осідати на лінзах та при недостатньому очищенні призводити до мікропошкоджень ока, а засоби з більш коротким терміном експлуатації безпечніші у цій ситуації.

 

Чим двотижневі лінзи відрізняються від з одноденних

 

У цій статті ми вже розглядали, чим особливі одноденні лінзи. Як бачимо, двотижневі мають із ними доволі багато спільного. То в чому ж між ними різниця? Засіб на 14 днів Вам підійде, якщо:

  • Ви шукаєте більш доступну альтернативу. Одноденні засоби дорожчі, ніж двотижневі, тому якщо у Вас немає можливості придбати перші, то можна спробувати лінзи на 14 днів.
  • Ви носите лінзи постійно, а не час від часу. Якщо Ви рідко їх надягаєте, то купувати двотижневі немає сенсу, придивіться до варіантів на 1 день.
  • У Вас є схильність до алергій та захворювань, але наразі здоров'я Ваших очей у порядку. Якщо на даний момент у Вас немає загострень, то двотижневі лінзи Вам ідеально підійдуть, адже це найбезпечніший варіант за винятком одноденних.

 

Лінзи Solente Vetana

 

Лінзи Vetana — двотижневий контактний засіб, розроблений українським брендом Solente. Вони виготовляються із сучасного висококласного матеріалу Filcon II. Це м'який гідрогель, що надзвичайно комфортно відчувається на очах. Він містить 58% вологи, що проводить кисень до рогівки ока, а киснепроникність 31.07 Dk/t дозволяє відчувати комфорт потягом дня. На ніч ці лінзи обов'язково необхідно знімати, так вони будуть очищуватись у розчині від забруднень, що накопичились протягом дня, тому зранку Ви надягатимете чисту та безпечну для здоров'я ока лінзу. Окрім того, вони містять захист від ультрафіолету, щоб забезпечити ще більшу турботу про Ваш зір.

 

 

Як ми вже пересвідчились, контактні офтальмологічні засоби з режимом заміни 14 днів — безпечні, комфортні та дуже зручні. Обов'язковий спробуйте їх, якщо дбаєте про здоров'я Ваших очей. А придбати їх можна в інтернет-магазині або мережі оптик Київлінза.