Одна з причин, чому деякі люди не бажають спробувати контактні лінзи — страх. В першу чергу це стосується невпевненості щодо того, чи зможе людина самостійно знімати та надягати їх. Додатковою перепоною в подоланні цього страху можуть стати довгі нігті. Але довгий манікюр зовсім не є протипоказанням до використання контактних лінз. Користуватися ними простіше, ніж може здатися спочатку, варто лише спробувати, і Ви в цьому переконаєтесь! А ми допоможемо Вам розібратися, як правильно надягати та знімати лінзи, якщо у Вас довгі нігті.

 

Як надягати контактні лінзи з довгим манікюром

 

Якщо Ви надягаєте лінзу вперше, то варто заспокоїтись, адже у нервовому стані буде складно це зробити. Для того, щоб відділити блістер з лінзою від інших, краще використати ножиці, щоб зберегти красу манікюру та не пошкодити інші блістери.

 

Надзвичайно важливою є ретельна гігієна рук. Вимийте їх з милом, не забуваючи й про нігті та ділянку під ними. Висушити руки потрібно рушником, що не залишає після себе ворсу, або паперовою серветкою. Очі мають бути також чисті від макіяжу перед надяганням лінз.

 

Не використовуйте нігті для відкриття блістера. Замість цього міцно затисніть фольгу подушечками пальців, так Ви не пошкодите манікюр. Є різні способи, як можна надягати лінзи, тож Ви зможете обрати найкомфортніший для себе.

 

Спосіб №1:

  1. Дістаньте лінзу з блістера спеціальним пінцетом. Пінцет для брів та Ваші нігті не підходять для цього! Якщо у пінцета є силіконові наконечники, їх не потрібно знімати.
  2. Покладіть лінзу на подушечку пальця. Перевірте, щоб вона не була вивернута. Вона повинна мати форму напівсфери без загинів.
  3. Відтягніть нижню повіку та підніміть очі догори.
  4. Помістіть лінзу на рогівку, тримаючи ніготь паралельно оку, відпустіть повіку та поморгайте.

 

Спосіб №2:

  1. Для цього способу Вам необхідний спеціальний маніпулятор-присоска. Часто він є у комплекті дорожніх наборів. Це чудовий помічник у випадку, якщо у Вас немає можливості якісно очистити руки, або ж Ви боїтеся потрапити нігтем в око.
  2. Підчепіть лінзу присоскою та надягніть її на рогівку за допомогою маніпулятора, відтягнувши нижню повіку та піднявши очі догори.
  3. Відпустіть повіку та поморгайте. Цей спосіб унеможливлює контакт нігтів з оком, тому є більш безпечним, навіть якщо у Вас дуже довгий манікюр.

 

Як знімати контактні лінзи з довгим манікюром

 

Для зняття лінз також існує декілька способів. Але перед цим знову-таки доведеться провести підготовку: попіклуватися про гігієну рук, налити у контейнер для лінз чистий розчин. Знімати лінзу необхідно до видалення макіяжу з очей. Не використовуйте нігті у якості пінцету, так Ви можете травмувати око або пошкодити лінзу. Перед зняттям варто закапати очі краплями, наприклад, від українського бренду Solente, тоді процес пройде швидше та легше.

 

Спосіб №1:

  1. Розсуньте верхню та нижню повіку пальцями однієї руки.
  2. Пальцем іншої руки, тримаючи ніготь паралельно рогівці, зсуньте лінзу до краю ока. Вона почне згортатись, і тоді її легко можна буде зняти.

 

Спосіб №2:

  1. Відсуньте нижню повіку так, щоб було видно нижній край лінзи.
  2. За допомогою пінцету або спеціальної присоски обережно підчепіть та зніміть її.

 

Спосіб №3:

  1. Розсуньте повіки пальцями однієї руки так, щоб було видно краї лінзи.
  2. Подушечками пальців іншої руки, тримаючи нігті паралельно оку, торкніться країв офтальмологічного засобу та обережно зробіть щипок, щоб лінза зігнулась та залишилась між пальців.

 

Спосіб №4:

  1. Зафіксуйте пальці на повіках та зведіть їх одна з одною.
  2. Лінза має випасти самостійно, тому заздалегідь варто підстелити серветку, на яку вона може впасти, після чого промити лінзу розчином та покласти у контейнер.

 

Спосіб №5:

  1. Притисніть пальцем зовнішній кут ока та натягуйте шкіру, поступово пересуваючи її у напрямку скроні.
  2. При використанні цього способу лінза також випадає самостійно. Для наочності ми зняли ролик у TikTok, щоб Вам було простіше повторити.

 

 

Сподіваємось, ми розвіяли усі сумніви щодо того, що довгі нігті несумісні із використанням контактних лінз. А якщо Ви все ще невпевнені, чи зможете впоратись із їхнім надяганням чи зніманням, фахівці Київлінза допоможуть Вам із цим у наших оптиках.